accu batterij accu service boot accu zaklamp ledlamp  
   
 
   
  Miton Accu's en Batterijen
Atoomweg 274
3542 AB  Utrecht
Telefoon: 030 - 292 63 21
E-mail: info@miton.nl
   
  Wij zijn geopend van
Maandag t/m Vrijdag:
8.00 - 17.00
Zaterdag:
10.00 - 14.00
Feestdagen 2023

Leveringsvoorwaarden

  Contact / route
   

   

Get the Flash Player to see this player.
 
Aanbiedingen
   

Fiets en scooter accu's

   
 
 
 
 
         
Miton Accu's en Batterijen
Accu'saccu en baterijen winkel

Hier vindt u de informatie over de lood-zuur accu’s die wij in het programma voeren met een onderscheid in de verschillende merken en technieken.
 

Type Kenmerken Huismerken
Startaccu Hoge koudstart DYNAC, BANNER
HD, SHD Zwaardere toepassingen start DYNAC, BANNER
Semi-Tractie Licht cyclisch DYNAC, BANNER, VMF
Deep Cycle Cyclisch DYNAC, DYNO
AGM Licht en zwaar cyclisch BANNER, DYNO, SONNENSCHEIN FIAMM, YUASA
GEL Cyclisch EXIDE, DYNAC, SONNENSCHEIN

Wij voeren het gehele assortiment van Landport B.V. klik hier voor hun volledige batterij assortiment.

Allereerst is er een onderscheid te maken in de techniek die in de accu is toegepast. Hiermee worden ook de specifieke eigenschappen van de accu bepaald en daardoor de toepassingen die het best bij dit type accu passen. We kennen hierbij de volgende accu’s.

 1. De start accu. Kenmerkend voor dit type accu is de hoge koudstart stroom die de accu moet geven. Uiteraard zijn betaalbaarheid en duurzaamheid belangrijke eigenschappen die van elke accu worden verlangd. Daarnaast wordt het onder de motorkap best warm en ook daar moet de accu aan voldoen. We onderscheiden hierbij de onderhoudsarme en de geheel onderhoudsvrije accu. Toepassing is voor alle start wensen. Wij zijn regio dealer van het merk DYNAC en BANNER.
   
 2. De Heavy Duty en Super Heavy Duty start accu. Dit type accu wordt toegepast daar waar er hogereeisen aan de start accu worden gesteld. U kunt hierbij denken aan de vrachtwagen, boot, grondverzet machine, tractor en bouwmachine. Ook hier de huismerken DYNAC en BANNER.
   
 3. De semi-tractie accu. Hierbij wordt de accu licht cyclisch ingezet. De toepassingen zijn zeer breed en u kunt hierbij denken aan de accu voor de laadklemmen van de vrachtwagen, huishoud of verzorgingsaccu voor de boot, fluisterbootje, caravan, camper en servicewagen. Ook in kleine elektrische voertuigen wordt dit type accu toegepast. Hiervoor hebben wij de merken DYNAC, BANNER en VMF in huis.
   
 4. De Deep-Cycle accu. Toegepast voor de hoogwerker, schoonmaakmachine, golfkar en kleinere elektrisch voertuigen. Dit type accu is veel beter bestand tegen diep ontladen dan de semi-tractie. De techniek die toegepast is lijkt op de semi-tractie accu maar de platen en de totale accu opbouw is verbeterd en daardoor is dit type accu dieper ontlaadbaar en zal in de levensduur gemiddeld ook langer meegaan.
   
 5. De AGM accu. AGM staat voor Absorbed Glass Microfiber. Kenmerkend is dat het zuur zich gestabiliseerd bevindt in de sponsachtige glasvezel separator. Vergelijkbaar met zoals een spons water opslaat. Dit type wordt ook vlies accu, VRLA (Valve Regulated Lead Acid) of SLA (Sealed Lead Acid) genoemd. Dit type accu leent zich uitstekend voor licht en zwaar cyclisch toepassingen, dit wordt bepaald door het specifieke type en dus door de toepassing. De accu is geheel onderhoudsvrij en in principe gasvrij. De toepassingen zijn daardoor zeer breed. Enkele voorbeelden zijn de: schoonmaakmachine, golf, hoogwerker, marine, recreatie, telecom, UPS, zonenergie systeem, en allerlei elektrische voertuigen. Hiervoor voeren wij de merken BANNER, DYNO, SONNENSCHEIN, FIAMM, YUASA en MULTIPOWER.
   
 6. De GEL accu. Hierbij is het zuur gegelificeerd. Ook dit type accu heeft een zeer brede toepassing zoals de AGM. Hiervoor hebben wij de merken EXIDE, DYNAC, SONNENSCHEIN.


Zeer belangrijk om in de gaten te houden is dat elk type accu ook een ideaal laadproces kent. Om tot optimale prestaties te komen is het zeer belangrijk om dit zo goed als mogelijk op elkaar af te stemmen. Zie ook de informatie bij lader.

Klik hier voor een vergelijk van de verschillende accutechnieken. deze is in adobe pdf.

Klik hier voor de lood zuur informatie bulletin. deze is in adobe pdf.

Klik hier voor een kort accu informatie bulletin. deze is in adobe pfd.

 

 
 
       

Miton accu

Miton batterij

Miton lader

Miton omvormer

 

     
 
     
 

Copyright �      MITON     alle rechten voorbehouden