accu batterij accu service boot accu zaklamp ledlamp  
   
 
   
  Miton Accu's en Batterijen
Atoomweg 274
3542 AB  Utrecht
Telefoon: 030 - 292 63 21
E-mail: info@miton.nl
   
  Wij zijn geopend van
Maandag t/m Vrijdag:
8.00 - 17.00
Zaterdag:
10.00 - 14.00
Feestdagen 2023

Leveringsvoorwaarden

  Contact / route
   

   

Get the Flash Player to see this player.
 
Aanbiedingen
   

Fiets en scooter accu's

   
 
 
 
         
Miton Accu's en Batterijen
Batterijenaccu en baterijen winkel
 
Gemakshalve zullen we hier ons beperken tot de meest voorkomende batterijen. De lood-zuur informatie kunt u vinden bij accu’s.





Het eerste grote onderscheid dat we maken bij batterijen is:
  1. Het niet herlaadbare type.
  2. Het wel herlaadbare type.

Niet herlaadbare type
De niet herlaadbare of wegwerp (gescheiden afval!) batterij kennen we en gebruiken we allemaal. Dit is de alkaline batterij zoals veelvuldig toegepast in de wekker, radio afstandbedieningen, zaklampen en noem maar op. Maar ook de niet herlaadbare lithium batterij komt veel voor. Ooit is de techniek begonnen en velen kennen nog de Kool Zink en kwikhoudende batterij. Om allerlei maar vooral milieutechnische redenen zijn dit soort ouderwetse batterijen verdreven door de alkaline batterijen. Overal te koop en van zeer veel verschillende fabrikanten en prijsklassen. Wij hebben hiervan de merken DURACELL, PANASONIC, VARTA en SAFT.



Wel herlaadbare type
De herlaadbare batterijen worden steeds meer en steeds veelzijdiger toegepast. Vooral de beschikbaarheid en het milieu zijn hiervan de reden.
Ook is de mobiliteit een steeds belangrijker kwestie.

Hierbij zijn de meest voorkomende technieken als volgt onder te verdelen:

  1. NiCD, de nikkel cadmium batterij. Is ook vanwege het milieu op zijn retour maar wordt toch nog zeer veel toegepast op het industriële gebied. Denk hierbij aan gereedschappen, meetapparatuur, telecom, spoorwegen en allerlei andere elektrisch apparaten.
     
  2. NiMH, de nikkel metaal hydride batterij. Dit type batterij vervangt steeds meer de NiCD batterij. Heeft veel overeenkomstige eigenschappen en heeft niet het milieu belastende cadmium. Voor de particuliere markt is dit een meer voorkomende batterij dan de NiCD.
     
  3. Li-Ion, de Lithium Ion batterij. Al jaren een sterk opkomende batterij met als enorm voordeel een grotere capaciteit binnen het volume en gewicht. Zeer breed toepasbaar en al sinds 1991 toegepast in de laptop. Volop in gebruik bij de digitale camera, mobiele telefoon, ledlampen, en modelbouw.
     
  4. Li-Po, de lithium polymeer batterij. Sinds enkele jaren wordt dit type accu gebruikt. Vooral daar waar veel capaciteit wordt geëist is dit een prima batterij. Een techniek waarbij zeer snelle herladingen en grote ontladingen kunnen worden gerealiseerd.

Wij hebben de merken SANYO, PANASONIC, VARTA, GP, SAFT, Xcell, KOKAM, TDI en BMZ in ons leveringsprogramma.

Wij maken zelf batterijen en zijn daardoor zeer goed uitgerust met de benodigde apparatuur en kennis om uw batterij naar tevredenheid te laten functioneren.

Klik hier voor een vergelijk van de verschillende accutechnieken. deze is in adobe pdf.
 

 
 
       

Miton accu

Miton batterij

Miton lader

Miton omvormer

 

     
 
     
 

Copyright ©      MITON     alle rechten voorbehouden