accu batterij accu service boot accu zaklamp ledlamp  
   
 
   
  Miton Accu's en Batterijen
Atoomweg 274
3542 AB  Utrecht
Telefoon: 030 - 292 63 21
E-mail: info@miton.nl
   
  Wij zijn geopend van
Maandag t/m Vrijdag:
8.00 - 17.00
Zaterdag:
10.00 - 14.00
Feestdagen 2023

Leveringsvoorwaarden

  Contact / route
   

   

Get the Flash Player to see this player.
 
Aanbiedingen
   

Fiets en scooter accu's

   
 
 
         

Miton Accu's en Batterijen
Traktie batterijenaccu en baterijen winkel


Het is bij veel klanten bekend maar toch ter introductie: Ton van Miton is zijn “accu en batterij’ carrière eind jaren zeventig begonnen bij een grote vorkheftruck handelaar in het midden van het land.

Al snel werd de aandacht van Ton gevestigd op de grote batterijen en laders die daarbij behoren. Ondanks zijn werktuigbouwkundige opleiding hebben accu’s Ton van jongs af aan geboeid. Op zijn negende jaar haalde hij met hamer en beitel al een koolstof batterijtje uit elkaar want hij wilde weten hoe dat nou kon werken. Toen begreep hij dat niet maar later werd alles op accugebied stap voor stap duidelijk.


Vanaf midden jaren tachtig wordt Ton eindverantwoordelijke techniek van de dochter firma Rentpower te Utrecht. Een leverancier van traktiebatterijenen laders voor alle voorkomende vorkheftrucks. Er komt op batterij gebied een intensieve samenwerking met het Italiaanse Fiamm en het Japanse GS tot stand. Op lader gebied zijn dit de Franse SGTE en het Italiaanse S.P.E.. Ton voelt zich als een vis in het water en brengt vele uren door met technici van al deze bedrijven en wordt door hen ingewijd in alle geheimen van de batterijen, accu’s en laders. Hij schuwt het daarbij niet om ook zijn eigen wensen en inbreng in de ontwikkelingen van de verschillende producten door te voeren.


Eind jaren negentig neemt Ton de stap tot de ultieme kroon op het werk: een eigen bedrijf. Als start wordt een importeurschap van automatische vulsystemen van een Amerikaans fabrikant verworven. Ton wordt toeleverancier van alle traktiebatterij wederverkopers voor de Benelux. Zijn kennis van traktie batterijen is daarbij een zeer grote pré.


Begin nieuw millennium komt zijn broer Michel erbij en wordt Miton Accu’s en Batterijen opgericht. Miton richt zich op alle voorkomende batterijen voor alle toepassingen behalve bepaalde medische apparaten en ook de bijkomende laders worden opgenomen in het leveringspakket. Het groeit snel uit tot een gespecialiseerd leverancier waar ook veel batterijen in eigen huis worden geproduceerd en geassembleerd. Service en
klantgerichtheid zijn daarbij geen loze begrippen.


Inmiddels zijn zij ook voor uw traktie batterijen en traktie laders weer een vertrouwd adres voor velen. Zij kunnen op dit gebied alles voor u doen en gezien onze achtergrond hebben zij ook voldoende kennis in huis om dit tot volle tevredenheid van u uit te voeren.


Hebt u op dit gebied vragen en of wensen dan helpen ze u graag. 
 
       

Miton accu

Miton batterij

Miton lader

Miton omvormer

 

     
 
     
 

Copyright �      MITON     alle rechten voorbehouden